Δευτέρα, 07. Οκτωβρίου 2019

Πενταετής κυριαρχία

Η Μερτσέντες θα ψάξει την έκτη σερί νίκη της στην Ιαπωνία και ο Λιούς Χάμιλτον τη δική του έκτη νίκη σε αυτή.

Πενταετής κυριαρχία

Το γκραν πρι στο Σότσι έφερε μπελάδες στη Φεράρι. Η εγκατάλειψη του Ζεμπάστιαν Φέτελ, η διαφαινόμενη αδυναμία της ιταλικής ομάδας να «πείσει» τον Γερμανό πιλότο και τον ομόσταυλό του Σαρλς Λεκλέρκ να υπακούσουν στις οδηγίες που έρχονται από το «αρχηγείο» και ο τερματισμός του νικηφόρου σερί που είχε η Σκουντερία μετά από την καλοκαιρινή διακοπή, είχαν ως αποτέλεσμα να γίνουν πολλές συζητήσεις.

Υπάρχει θέμα ηγεσίας στην ιταλική ομάδα; Υπάρχει θέμα αλλαγής ιεραρχίας στις τάξεις των οδηγών της; Δύο από τα αρκετά ερωτήματα που ακολουθούν τη Φεράρι εν όψει του γκραν πρι στην Ιαπωνία.

Η πίστα της Σουζούκα θα φιλοξενήσει αυτή την Κυριακή (13/10) τον επόμενο αγώνα της Φόρμουλα 1 και το πρόσφατο παρελθόν κάνει τη Μερτσέντες να χαμογελά. Πέντε συνεχόμενες νίκες έχει πάρει η γερμανική ομάδα στο ιαπωνικό γκραν πρι. Τέσσερις με τον Λιούις Χάμιλτον και μία με τον Νίκο Ρόζμπεργκ. Συνολικά πέντε φορές έχει δει πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού ο Χάμιλτον και αν τις κάνει έξι, θα ισοφαρίσει το ρεκόρ νικών που έχει στην πίστα ο Μίχαελ Σούμαχερ.

Η Φεράρι είναι δίχως νίκη στη Σουζούκα από το 2004, αλλά ελπίζει πως ο Ζεμπάστιαν Φέτελ θα... θυμηθεί τις δικές του τέσσερις νίκες που έχει εκεί, ως οδηγός βεβαίως, της Ρεντ Μπουλ. Τι πιστεύετε; Θα συνεχιστεί η κυριαρχία της Μερτσέντες στην Ιαπωνία; 

Αν πάλι, δεν θέλετε να περάσετε την Κυριακή σας χωρίς ποδόσφαιρο, νομίζουμε πως το παιχνίδι Ουαλία – Κροατία στα προκριματικά του Euro 2020 μπορεί να σας ανταμείψει. Μαζί με τη Σλοβακία και την Ουγγαρία οι δύο αντίπαλοι διεκδικούν τις πρώτες δύο θέσεις του πέμπτου ομίλου των προκριματικών. Η μάχη είναι «κλειστή» και ουδεμία θέλει να μετρήσει απώλειες. Ποια βλέπετε να... χαμογελάει στο τέλος;