Δευτέρα, 13. Ιουλίου 2020

Ραντεβού για τα αστέρια!

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ τα... λένε την Τετάρτη στο «Σπύρος Λούης» με έπαθλο την δεύτερη θέση του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ραντεβού για τα αστέρια!

Μέχρι προ μίας εβδομάδας ο ΠΑΟΚ έμοιαζε πεσμένος στο καναβάτσο. Αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά. Εντός μερικών ημερών όμως, έλαβε αρχικά την τόνωση της απόφασης του CAS στο θέμα της τιμωρίας του με αφαίρεση βαθμών και μετά, την περασμένη Κυριακή, έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα.

Το 1-0 με το οποίο νίκησε ο «Δικέφαλος» τον νέο πρωταθλητή Ελλάδος στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», σημαίνει ότι διατήρησε το προβάδισμα των τριών βαθμών από την ΑΕΚ στην κούρσα κατάκτησης της δεύτερης θέσης της βαθμολογίας στη Super League και κάνει υποχρεωτική για την Ενωση τη νίκη στο ραντεβού τους την προσεχή Τετάρτη στο «Σπύρος Λούης». 

Νίκη του ΠΑΟΚ προφανώς ρίχνει τίτλους τέλους, ισοπαλία διατηρεί τον ΠΑΟΚ σε θέση ισχύος εν όψει της τελευταίας αγωνιστικής, και νίκη της ΑΕΚ θα κάνει... θρίλερ την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ. 

Στο αγγλικό πρωτάθλημα η Λέστερ βλέπει την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας να... γλιστράει από τα χέρια της. Η ήττα της στο Μπόρνμουθ την Κυριακή της αφαίρεσε κάθε περιθώριο απώλειας αν θέλει να παίξει την επόμενη σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η νέα αποστολή της ωστόσο, το παιχνίδι με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ την Πέμπτη 16 Ιουλίου, κάθε άλλο παρά απλή είναι. Οι «λεπίδες» επικράτησαν με 3-0 της Τσέλσι και μπήκαν ξανά στο κόλπο της διεκδίκησης των ευρωπαϊκών εισιτηρίων, μαζί με την Τότεναμ που κέρδισε (2-1) το ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου απέναντι στην Αρσεναλ και αν φύγει με το διπλό από το Νιούκαστλ (15/7) θα παίξει... ρέστα στις τελευταίες δύο αγωνιστικές. 

Μεσοβδόμαδη δράση θα έχουμε και στο ιταλικό και στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ρόμα και Μίλαν θα υποδεχτούν κατά σειρά αναφοράς τις Βερόνα και Πάρμα στην πορεία τους προς την εξασφάλιση θέσης για το επόμενο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ στη Λα Λίγκα, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα θα φιλοξενήσουν τις Βιγιαρεάλ και Οσασούνα αντίστοιχα. Θα «τελειώσει» η υπόθεση τίτλος ή όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική;