Δευτέρα, 29. Ιουνίου 2020

Φούντωσε η μάχη της τετράδας στην Πρέμιερ Λιγκ!

Τέσσερις ομάδες διεκδικούν δύο εισιτήρια προς το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ στο αγγλικό πρωτάθλημα. 

Φούντωσε η μάχη της τετράδας στην Πρέμιερ Λιγκ!

Σημειώστε την ημερομηνία, για την περίπτωση που την αναζητάτε: 22 Ιανουαρίου 2020. Τότε αποχώρησε για τελευταία φορά ηττημένη από παιχνίδι της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Μπέρνλι την είχε νικήσει με 2-0 στο «Ολντ Τράφορντ».

Εκτοτε η Γιουνάιτεντ αγνοεί τη λέξη ήττα. Αλλοτε εύκολα, άλλο δύσκολα, όπως το Σάββατο που ήταν ο Χάρι Μαγκουαϊρ που σκόραρε στο 118' της παράτασης και έστειλε τους «κόκκινους διαβόλους» στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας απέναντι στη Νόριτς.

Είτε εύκολα, είτε δύσκολα, το δεδομένο είναι ότι η Γιουνάιτεντ δίνει τη μάχη της μαζί με τη Λέστερ, την Τσέλσι και τη Γουλβς για τα δύο εισιτήρια προς το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ πίσω από εκείνα της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Σίτι. Ομάδων, παρεμπιπτόντως, που θα συναντηθούν την Πέμπτη (2/7) στο Μάντσεστερ, στο πρώτο παιχνίδι που θα δώσουν οι «κόκκινοι» έχοντας πλέον κατακτήσει τον τίτλο των πρωταθλητών Αγγλίας.

Για τη Γιουνάιτεντ η επόμενη αποστολή κατάκτησης τριών βαθμών που θα διατηρήσουν την «πίεσή» της για είσοδο στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας έρχεται την Τρίτη (30/6) στο Μπράιτον, ενώ μία μέρα μετά, η Τσέλσι θα επισκεφθεί την έδρα της Γουέστ Χαμ, που «καίγεται» για βαθμούς προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό και η Λέστερ θα ταξιδέψει στο Λίβερπουλ για τη δοκιμασία απέναντι στην Εβερτον.

Θα... αποδράσουν επιτυχώς από τις εκτός έδρας αποστολές τους όλες οι διεκδικήτριες των θέσεων του Τσάμπιονς Λιγκ;

Πάμε τώρα και στο ιταλικό πρωτάθλημα και τη δική του μεσοβδόμαδη δράση. Η Λάτσιο νίκησε με 2-1 τη Φιορεντίνα στο πρώτο της παιχνίδι μετά από την «πικρία» της ήττας στο Μπέργκαμο και παρέμεινε στο μείον τέσσερα από την πρωτοπόρο Γιουβέντους. Θα ψάξει το «διπλό» στο Τορίνο απέναντι στους «ταύρους» και θα ελπίζει σε τυχόν στραβοπάτημα της «Γηραιάς Κυρίας» στη Γένοβα (Τζένοα). Είναι όμως, διατεθειμένοι για... δώρα οι «μπιανκονέρι»;

Οσον αφορά τα πλέι οφ της ελληνικής Super League, το παιχνίδι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στη Θεσσαλονική το βράδυ της Τετάρτης (1/7), μαγνητίζει. Ποιος «Δικέφαλος» θα αποκτήσει το πάνω χέρι για την δεύτερη θέση της βαθμολογίας;